Labels

donderdag 27 februari 2020

CV Fred Bender (1951) wat heeft deze tijdens zijn 40 jarige loopbaan bij PTT/KPN gerealiseerd ?

CV Fred Bender (1951)

Wie is nu Fred Bender, wat heeft deze tijdens zijn 40 jarige loopbaan  bij PTT/KPN gerealiseerd ?

Mijn carrière is begonnen als rijksambtenaar bij de telefoondienst van PTT te Amsterdam in 1969.  

Na mijn technische bedrijfsopleiding ben ik gedurende 35 jaar in diverse technische onderhoud en implementatiefuncties belast geweest met het beheer van de diverse internationale transmissie netwerken dat over de gehele wereld vertakt is.  

Van vele oude technieken werd er in de loop der tijd afscheid genomen. Nieuwe digitale technieken namen met succes de oude producten over.

Het lange afstandsverkeer ging eertijds over van het arbeidsintensieve in onderhoud zijnde kopernetwerk naar de glasvezeltechniek.

Tot medio 2006 ben ik in dit technische werkveld in functie geweest. Maar voor mij was de rek in dit werkveld er nu wel uit, ik had er niets meer te zoeken.

De laatste 3 jaren voorafgaande aan mijn pensionering in 2009 ben ik werkzaam geweest op een financieel-administratieve afdeling op het KPN hoofdkantoor te Den Haag.

Daar ben ik belast geweest met de afhandeling van contract ontbindingen van de grootzakelijke markt klanten. (zoals multinationals). Volgens een toen der tijd wettelijk voorschrift diende alle contractafspraken en de onderliggende documentatie in geprinte vorm in de kluis te liggen.  (Dit knellende voorschrift is naderhand ingetrokken.)

Van alle nieuwe en wijzigingsorders heb ik elk stukje papier gedigitaliseerd en op de bedrijfsserver opgeslagen ter raadpleging.   

Dit is voor de onderhoudsdienst buiten de gebruikelijke kantooruren als zeer nuttig gebleken om over deze contract informatie te kunnen beschikken.

1 jaar na mijn pensionering werd mij van bedrijfswege bericht dat dankzij het door mij uitgevoerde voorwerk van 3 jaar en de aanpassing van het administratief systeem een dossier nu volledig digitaal kan worden uitgevoerd.

Van de opgedane administratieve ervaring tijdens mijn laatste traject voor mijn pensionering bij KPN is voor mij van grote waarde gebleken gezien als functie van mijn opvolgende taak als archivaris van het wetenschappelijk archief van het VUmc Amsterdam die ik vanaf 2011 heb vervuld.

Overige vrijwilligerstaken:

Kerkelijke activiteiten sinds 2003

Aan de protestantse gemeente Amsterdam-zuidoost ben ik sinds 2003 verbonden als pastoraal medewerker. Hierbij vervul ik de taak van verslaglegger van de pastoraal overlegvergaderingen.

-Als zodanig voer ik ook de correspondentie met andere interne groeperingen en de kerkenraad.

vanaf 2014: -Volgens een rooster verzorg ik ook de beeldregie van de kerktelevisie uitzendingen via het internet. (www.kerkomroep.nl)   Tevens ben ik de technisch beheerder voor de kerk voor de kerktelevisie.

Vanaf 2020: 2x per maand op zaterdagmorgen tussen 09 en 11 uur de technische uitvoering van een kerkradio programma verzorgen via de regionale omroep (RAZO) Taak: plaatsen van audio opnamen, spraak van de presentatie en inbellende luisteraars in de uitzending schakelen.

Taalcoaching Nederlands in woord en geschrift van vele buiten Europa geboren personen:

Samen met mijn vriendin Jeanine zijn er sinds het jaar 2000 vele buiten Europa geboren personen op ons pad gekomen.

Om goed in de Nederlandse maatschappij te kunnen functioneren is afhankelijk van de functie een zeker niveau van de beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift vereist.

(Voor personen die niet aan deze eis kunnen voldoen is er geen hoop op de arbeidsmarkt).

Om dit doel te bereiken geven we aan huis van de “cliënt”, veelal wekelijks op een avond taaltraining met als doel dat er met succes aan vakexamens op MBO, HBO of universitair niveau deelgenomen kan worden.   Merendeel zijn hieruit langjarige vriendschappen uit ontstaan.

Jeanine en ik hebben allebei nu onze eigen “clientenportefeuille” opgebouwd.

Een bijzonder contact hebben we met een genaturaliseerd echtpaar dat in Afghanistan is geboren.     Zij zijn ooit met een oorlogsvluchtelingen status Nederland binnengelaten en beheersen nu dankzij onze langjarige noeste inspanningen de Nederlandse taal op NT2 niveau.

Intussen (2015) heeft het echtpaar 4 zeer leergierige kinderen van 5, 7, 9 en 11 jaar, die allemaal net als hun oom Fred en tante Jeanine en hun beide ouders het Nederlands goed willen leren beheersen.

Tussen januari 2012 en september 2014 heb ik het gezin 4x per week gezien. Wegens het volgen van een avondcursus bezoek ik momenteel het gezin nu 2x per week.

Het structureel voorlezen is momenteel nog het hoofddoel voor 'mijn' kinderen.

Het luisteren is een manier voor de kinderen om een ruime woordenschat op te bouwen in de Nederlandse taal.

Door de intensieve en gecontroleerde begeleiding die ik hen geef maken de kinderen goede vorderingen.

Afhankelijk van hun leeftijd zijn ze in staat goede zinnen in het Nederlands te formuleren.

De oudste 3 kinderen lezen op hun eigen niveau de Nederlandse tekst nu zelfstandig. (basisschool, groep 4, 6 en 7)

Door intensieve begeleiding van de vader is het oudste kind ook vaardig de Engelse taal te lezen en te begrijpen.

Deze verklaart in het Nederlands wat er in het Engelstalige boek 

(b.v van Walt Disney)  staat geschreven.

De vader van de kinderen heeft een academisch denkniveau, medische studie aan de universiteiten van Kabul en Amsterdam UMC . (laatste helaas niet afgerond)

Nederlands is zijn 6de taal welke de vader in woord en geschrift beheerst.

Status 2021: Alle 4 'juniors' die langjarig met de Nederlandse taal begeleid zijn en volgen nu middelbaar onderwijs (12-18 jaar op diverse niveaus)  De moeder heeft een nu de studie SPW4 van afgerond, en heeft nu een functie in haar werkveld verworven.



ICT gerelateerde zaken:

Sinds +/- 1985 door zelfstudie bekwaamd in de toepassing van diverse database programmeertalen t.b.v automatisering van de afdelingsadministratie.

Sinds +/- 2000 zijn mijn creaties bij KPN uiteindelijk door commerciële software (SAP) overgenomen.

Naderhand heb ik mij bekwaamd in de installatie, de toepassing en het onderhoud van diverse versies Windows en Linux operating systemen, en elementaire internetkennis opgedaan.


Fotografie (prive, hobbymatig) 

Sinds +/- 1975 met analoge camera vele projecten gedaan in Amsterdam, zoals de volledige aanleg van de metro-oostlijn, gereed in 1981. (Project is nog niet digitaal beschikbaar gemaakt)

Sinds 2010 actief in Amsterdam-Holendrecht als buurtfotograaf waar veel in de wijk aan verandering onderhevig is.

(zie elders voor een overzicht van vele projecten en hobby' s een link naar mijn  homepage op https://buurtfotograaf.blogpost.com


Zeezeilen, (1984 tot 2011): 

Zwerven over de Europese kustwateren tijdens mijn zomervacantie.                 Als passagier meegevaren met een 2 tal loggers.                                                              Daar heb ik mij bezig gehouden met het schrijven van 'Scheepsjournalen"   Het laatste jaar 2011 heb ik volledig met een foto/videopresentatie uitgevoerd. 

[Fred Bender , zeezeiler 1984-2011 op zeilende loggers] 

Mutatiedatum, medio september 2015


Retour hoofdscherm buurtfotograaf.blogspot.com =[link]=


CV Fred Bender als vrijwilliger bij het UMC Amsterdam [aangepast in 2019]

CV Fred Bender als vrijwilliger bij het VUMC Amsterdam

 2011: Aanvang taak als co-archivaris bij de afdeling revalidatiegeneeskunde van het VUmc.
Hoofdtaak was het pendelen van patiëntendossiers tussen de polikliniek en het kelderarchief dat is gelegen aan de overzijde van de straat, onder het ziekenhuis.
-Uitvoeren van de jaarlijkse archiefschoningen van de dossiers t/m medio 2016.
-2016: Start van het electronische patient dossier in het VUMC.
Door de ingebruikstelling van het Electronisch Patienten Dossier  worden de patiëntendossiers  uit het archief niet meer fysiek naar de uitvoerende afdeling van het VUmc uitgeleverd.
2016: start van de afronding  digitalisering van de nog aanwezige papieren patientendossiers.
Op afroep van een afdeling wordt  nu  een papieren dossier door het Centraal Medisch Archief gedigitaliseerd en in de medical viewer geplaatst.

Medio 2016: functionele verplaatsing als archivaris van Revalidatiegeneeskunde naar het Centraal Medisch Archief.
Medio tot eind 2016:  Door het vrijkomen van ruimte door  de gedigitaliseerde patientendossiers op het Centraal Medisch Archief is de inhoud van het gehele kelderarchief  (onder het ziekenhuis)  nu verplaatst naar het Centraal Medisch Archief in het gebouw van de de polikliniek aan de overzijde van de Boelelaan).
Per 2017: Taak als archivaris aanvaard om het gehele wetenschappelijke archief  van het VUmc (800 strekkende meter archiefplank) van de grond af aan te her-indexeren wegens de verplaatsing van  het kelderarchief naar het CMA.
Na 16 maanden, 4 dagdelen per week werd deze taak met succes per juni 2018 afgesloten. 

uitgave februari 2022


CV-Fred Bender, werkzaam als Cultureel erfgoedbeheerder bij ImagineIC

Per juni 2019 tewerkgesteld als archivaris / regionaal cultureel erfgoedbeheerder / collectievormer (vrijwilliger) bij 

imagineIc  -[link]-

Mijn taak aldaar is het door particulieren ingebrachte archiefmateriaal te determineren en  te beschrijven /administreren in de collectie. ImagineIC is deelt de kantoorruimte met de Openbare bibliotheek Bijlmermeer.    imagineic.nl -[link]-
Uw archiefvormer heeft zelf in de afgelopen jaren ook een aantal digitale archieven geproduceerd betreffende Amsterdam zuidoost. Deze archieven zijn nog niet in de officiële collectie van imagineic.nl opgenomen, maar zijn wel raadpleegbaar Blog van collectievormer Fred Bender Amsterdam zuidoost

Per februari 2020 heb ik door toedoen van mijn ImagineIC werkplek ook nog een "baantje" als geluidstechnicus /vrijwilliger bij de radio omroep zuidoost aanvaard. RAZO -[link]-

Per september 2021 heb ik bij de OBA een workshop video maken gevolgd. In de tussentijd heb ik met hulp een video gemaakt welke ik heb kunnen kandideren voor het Amsterdams buurtfilm festival van 11 december 2021 www.abff.nl
In mijn categorie heb ik 1 van de 4 -prijzen- mogen ontvangen.
Een beloning van vele jaren inspanning!

 Filminzending van Uw filmmaker beloond op het Amsterdams buurtfilm festival

Fred Bender, radio, Film en televisiemaker en tevens 
cultureel erfgoed beheerder




Ik heb een productie ingezonden gehad voor het Amsterdams buurtfilm festival.    Mijn ingezonden productie is als een première in het openbaar vertoond. (Staat ook in middels op YouTube)

Weergave van de ingezonden video met de ABFF jurybeoordeling en argumentatie ==[link]==


Interview met uw filmmaker inzake bekroond werk voor het ABFF -[link]--

Gelieve ook mijn blog   Imagineic.blogspot.com ==[link]== hiervoor te raadplegen voor nog meer informatie van mijn taak als cultureel erfgoedbeheerder, radio en televisiemaker.

versie 20 december 2022



CV-Fred Bender, taak als geluidstechnicus Radio Zuidoost

Radio Zuidoost 

In de regio Amsterdam is het verzorgen van de regionale radio omroep opgedragen aan de organisatie Salto.  Salto heeft diverse frequenties , zowel op kabelkanalen als in de ether en het internet.

Een van de stations bij Salto is de radio omroep Zuidoost.
Overdag en in de avonduren bemensen een groot aantal vrijwilligers de studio om de radioprogramma's te realiseren voor de regio Amsterdam. Er is ook een nachtprogramma.
Bij de afwezigheid van een technicus /DJ in de studio komt het programma uit een digitaal archief.
Fred Bender is een van de vele vrijwilligers die de geluidstechniek van de uitzendingen om toerbeurt verzorgen .
Beluisteren van radio Zuidoost -[internetlink]--

(Aan de rechterzijde van het scherm is een lijst met postcasts van vele omroepprogramma's)
Doelstellingen Salto, regionale omroep Amsterdam
Op welke frequenties is Salto te beluisteren ?

Fred Bender vaak actief als technicus bij het programma van  Anitri-fm -[link]-  

Het programma Anitrie-FM van de Evangelische Broedergemeente zuidoost is elke zaterdagmorgen van 09 tot 11 uur in de lucht voor de luisteraars. De uitzending volgt een vast protocol.
-----------------------------------------------

Programma's van