Labels

maandag 20 september 2021

Amsterdam Buurtfilm Festival

Uw buurtfotograaf Fred Bender heeft op 11 december 2021 deelgenomen aan de activiteiten van het   Amsterdams BuurtFilmFestival, (ABFF). (www.abff.nl -[link]-

Uw buurtfotograaf is immers ook cultureel erfgoedbeheerder van "beroep", en maakt zelf eigen producties op het gebied van de maatschappij en de cultuur via imagineic.blogspot.com -[link]-

Het ABFF, voluit het Amsterdams BuurtFilmFestival, biedt een platform waar een diversiteit aan films wordt gepresenteerd aan het grote publiek. 

Tijdens het filmfestival komen verhalen uit de buurten tot leven. 

Het zijn verhalen die maatschappelijke onderwerpen op een artistieke manier vertellen.
De eerste filmdag was in september 2015, en op 11 december 2021 presenteerde het ABFF alweer de zesde editie van het festival in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok. Het ABFF is toegankelijk voor alle filmmakers, beginnend en gevorderd, om zich te verdiepen in burgerjournalistiek en in artistieke filmproducties in en voor hun eigen buurt.
Ook de ABFF Mini-Festivals die ieder jaar in maart starten zijn een ontmoetingsplek waar bewoners, filmmakers en buurtkenners samenkomen om ervaringen en kennis uit te wisselen. Filmtrainingen en workshops starten in mei. Actuele aankondigingen staan op onze facebookpagina en op oba.nl/abff.

Nieuws

Op 11 december 2021 werd de 6e editie van het ABFF Festival gehouden in de theaterzalen van de OBA Oosterdok. Tijdens deze gezellige, leerzame en inspirerende dag werden  diverse van de door Amsterdammers ingezonden films op grootbeeld in de zaal vertoond.

Het ABFF-LAB gaat over kennisuitwisseling tussen professionals, liefhebbers en beginnende filmmakers. Wij geven training in artistieke civiele journalistiek; redactiewerk, interviewtechniek….

Na het festival, 11 december 2021, gaan wij vanaf januari 2022 met ABFF Mini-Festival “de buurt in”. Een aantal geselecteerde films van het festival worden zowel online als op locatie getoond en besproken.

Partners

abff-white

Fred Bender, de buurtfotograaf  is als archiefvormer (vrijwilliger) werkzaam  bij de cultuur erfgoed stichting ImagineIC.nl -[link]- (Gebouw OBA Bijlmer) ook met een eigen inzending naar het komende buurtfestival 2021 geweest. Het bestaande fotomateriaal wat aan de basis ligt is reeds beschikbaar via de link:

Van Verleden tot heden - Holendrecht gezien door de lens van de camera [officiele inzending voor het Abff]

Het onderwerp is de "revitalisatie" van het buurt- winkel/ boodschappencentrum Holendrecht. Bovenstaande inzending zijn foto/stillevens van dia's achterelkaar gepresenteerd met verklarende tekst in de foto aangebracht. De bestaande foto's werden  met later aangemaakte video-opnamen tot een totale nieuwe videopresentatie samengesteld.

De inzending bleek bij de vakjury in goede aarde te vallen, en werd beloond met een prijs in de rubriek beste reportage/buurtfilm.   De argrumentatie van de vakjury van het ABFF:

Naderhand is met uw buurtfotograaf een televisie interview gemaakt met nadere uitleg van de gevolgde werkmethoden.

 Filminzending van Uw filmmaker beloond op het Amsterdams buurtfilm festival

Fred Bender, radio, Film en televisiemaker en tevens 
cultureel erfgoed beheerder



Weergave van de ingezonden video met de ABFF jurybeoordeling en argumentatie ==[link]==


Interview met uw filmmaker inzake bekroond werk voor het ABFF -[link]--

Gelieve ook mijn blog   Imagineic.blogspot.com ==[link]== hiervoor te raadplegen voor nog meer informatie van mijn taak als cultureel erfgoedbeheerder, radio en televisiemaker.




Uw buurtfotograaf maakt als afwisseling ook videopresentaties op uitnodiging.   De meest belangrijkste/ representatieve  opnamen zijn te vinden bij de culturele buurtvereniging Wildeman. Elke maand werd/wordt er een muziek of dansgroep uitgenodigd die een buiten-Europees land vertegenwoordigde voor het geven van een presentatie.  buurtverenigingwildeman.blogspot.com -[link]-  

Mijn eigen als erfgoedbeheerder aangemaakte archieven staan op een eigen blog:  imagineic.blogspot.com -[link]- ( Inclusief met de C.V van uw buurtfotograaf)

Mijn algemene alles omvattend blog is te vinden onder buurtfotograaf.blogspot.com -[link]- U dient op de startpagina een onderwerp te kiezen, en daarna geheel naar beneden  te scrollen voor het raadplegen van het gekozen onderwerp.


 

 uitgave december 20 december 2022 



Retour hoofdscherm buurtfotograaf.blogspot.com =[link]=

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten